Gigant-kveiter fanget ved Sørøya


De siste årene har det ute i Altafjorden blitt fanget svært mange storkveiter. Tom Richard Kristiansen (29) hadde tidligere en kveite-rekord på "bare" 130 kilo, men denne rekorden ble ettertrykkelig slått i begynnelsen av oktober!

- Etter å ha dratt opp noen garn så jeg et enormt lys under båten, forteller Kristiansen.
Lyset viste seg å være en storkveite på rundt 200 kilo. Han var alene i sjarken, men fikk etterhvert bakset kveita opp i båten. Men "hallet" rakk tydeligvis lengre enn til ei kveite på 200 kg, for når Kristiansen var ute på havet igjen lyste havet opp under båten og denne kveita var enda større.

- Jeg måtte sette meg ned litt og tenke hvordan i alle dager jeg skulle få denne kjempen ombord i båten. Men etter tre kvarter var kveita ombord i båten.
- Jeg fikk satt en stålkrok i underleppa på kveita og heist dem ombord. Selv om fisken var i live var den heldigvis relativt rolig, forteller Kristiansen.
Vel tilbake på kaia var det møtt opp mange skuelystne som kunne overvære veiingen av monstret.

Vekta stoppet på 314 kilo, og uoffisielt er dette dermed den største kveita som er tatt etter krigen. Kveita skal visstnok havne i utstoppet tilstand på Akvariet i Bergen, etter at fiskeforskerne er ferdig med sine undersøkelser.
- Følelsen var bare helt enorm når kveita først var på plass i båten !
Våren 2008 planlegger Alta Adventure AS havfiske rundt Stjernøya. Vi har derfor gjort en avtale med Kristiansen om å få tilgang til hans gode råd og anbefalinger, ikke minst hvor det er muligheter for å få storkveite.

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER